VNÄK - Västernorrlands Älghundklubb

VNÄK's ordinare årsmöte 2021

Tid:
2020-03-14
Plats: Digitalt med hjälp av Zoom

Nu kan du läsa protokollet här... -

 

Årsmötet 2021

Söndag 14 mars hade VNÄK digitalt årsmöte. Jag tycker årsmötet blev bra, klart över förväntan, trots att jag och många andra hellre träffas i ”riktiga” möten. En viktig orsak till det lyckade mötet var årsmötesordförande Kerstin Viström som skötte sin roll mycket skickligt och trevligt. Tack Kerstin! Grundförutsättningarna med Mona Sundqvist som skötte det ”tekniska” är också en anledning till att det blev så bra. Uppslutningen var god. Jag noterade att vi hade fler närvarande som var yngre eller medelålders. Bra för framtiden!

Själv tackar jag för fortsatt förtroende som ordförande. 2021 får bli friskare och en revansch på 2020. Vi har mer tävlingar och förhoppningsvis även välbesökta utställningar i slutet av sommaren. VNÄK arrangerar i höst dubbel-SM med 20 hundar. Det är stort! Provsäsongen hoppas jag blir med fler duktiga hundar som visar det, gärna under oktober så det kvalar till SM-uttagningen. 2020 gjordes bästa prov hos VNÄK av jämttiken MYRDAMMENS AZZI på hela 93,5 poäng, ägare Ola Åström i Sidensjö. Utmärkelsen ”Särskild insats” för VNÄK tilldelades i år Nils-Erik Pettersson. Grattis till Er och de andra pristagarna!

Årsmötet röstade om de nya provreglerna. Projektgruppen tillsammans med våra representanter Jerry Walestad och Nisse Ålund har gjort ett kanonjobb. Arbetet och tonen har varit föredömligt i allt jag hört, från enskilda diskussioner till våra klubb-möten och jag hör samma konstruktiva attityd med våra nordiska grannar. Lovande!

VNÄK har en stark ekonomi och 2021 får bli början på en positiv period för klubben. VNÄK-medlemmar: -Dags för nästa kapitel tillsammans, vi ses på riktigt, hoppas jag…

Tack för årsmötet // Hans Pettersson (ordförande 2021)